Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Ω! Τι χιόνι!!!

Η μέρα που ξημέρωσε σήμερα θα είναι χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας.
Παντού αυτή η άσπρη σκόνη να σκεπάζει τις βρωμιές της πόλης μας, να κρύβει την σαπίλα και την αναισθησία που μας χαρακτηρίζει. Να βγάζει απο μέσα μας την παιδική ηλικία που έχουμε αφήσει πίσω, αποκλείω έστω και ένας μας να μη πέταξε μια χιονόμπαλα σήμερα....Ακόμα και αυτοί που είναι μοναχικοί και δε βγήκαν απο το σπίτι τους, σίγουρα έπιασαν λίγη άσπρη μαγική σκόνη και έπαιξαν με τα δάχτυλά τους.
Έκανα μια βόλτα την ώρα που προσπαθούσε ο ήλιος να επιβληθεί στον ουρανό...Μαγικές εικόνες, άνθρωποι σαν τα μυρμήγκια να εξέρχονται απο τις φωλιές τους, παιδιά να βουτάν ολόκληρα μες στην άσπρη σκόνη, μεγάλοι να καθαρίζουν αυλές αφού πρώτα έφτιαξαν χιονάνθρωπους δήθεν βοηθώντας τα παιδιά τους. Όλοι είχαν ένα κοινό χαμόγελο, μια χαρά ζωγραφισμένη σε κάθε γωνία του προσώπου τους. Κάθε πρόβλημαξεχάστηκε γγια λίγες ώρες.
Το περπάτημα κάτω απο πεύκα έτοιμα να σπάσουν απο το βάρος της άσπρης σκόνης είναι παραμυθένιο....Ησυχία, μια απόλυτη λευκή ησυχία....ίσως απο τις λίγες απολύτως καθαρές εσωτερικές στιγμές που έχω ζήσει...Αν μπορέσεις να διατηρήσεις το βλέμμα σου στο απόλυτο λευκό για λίγη ώρα είναι σίγουρο πως θα ¨δεις¨....
Θα διακρίνεις ποιος είσαι, απο που έρχεσαι και που θες να πας....όμως ο δρόμος για τον προορισμό είναι άγνωστος, πρέπει να ψάξεις για να τον βρεις.....και αν κάνεις λάθος δεν είναι κακό, έχεις δικαίωμα στο λάθος, αν προσπαθήσεις θα βρεις το σωστό μονοπάτι.....

ΥΓ. Αυτή η άσπρη σκόνη είναι το καλύτερο ναρκωτικό του χειμώνα και καμία σχέση δεν έχει με την άλλη που σκοτώνει.....
Εύχομαι σε όλους σας καλή τύχη στην αναζήτησή σας......

2 σχόλια:

Christina Noe είπε...

Κρατάω αυτό που είπες για το δικαίωμα στο λάθος.Τι θα ήμασταν χωρίς αυτά?Το καλύτερο ξέρεις ποιό ήταν?Οτι αποκλειστήκαμε ο ένας με τον άλλον.Πως μιλήσαμε,γελάσαμε,παίξαμε.Πως βγήκαμε λίγο απο τους υποτιθέμενους ρυθμούς μας.Εμείς τουλάχιστον που έχουμε αυτή την πολυτέλεια,γιατί για κάποιους ο δρόμος είναι το σπίτι τους.
Ας ήμασταν αρκετά έξυπνοι για να δούμε τα τόσα "μαλακά" ναρκωτικά μας προσφέρει τόσο απλώχερα η ζωή!...

Christina Noe είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.