Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Στροφή Αριστερή


Χτες στο πέμπτο συνέδριο του Συνασπισμού εξελέγη πρόεδρος του κόμματος ο 33χρονος Αλέξης
Τσίπρας, γεγονός πρωτόγνωρο για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό μιας και είχαμε συνηθίσει να
ηγούνται ηλικιακά μεγαλύτεροι πολιτικοί και κυρίως προερχόμενοι από οικογένειες πολιτικών.
Μέσα στη σαπίλα και τη δυσωδία της τελευταίας εικοσαετίας, πρώτη φορά φαίνεται να χαράσεται ένα χαμόγελο ελπίδας στο κόσμο της αριστεράς. Ο νεαρός πολιτικός δείχνει έτοιμος να υπηρετήσει και να ηγηθεί του οράματος για μια νέα, ενωμένη αριστερά με προοπτική και πρόταση για κάθε θέμα που ταλανίζει το τόπο.
Ήδη αρκετό καιρό πριν ο κ.Τσίπρας είχε δεχτεί προσωπικές επιθέσεις από το προσκολλημένο στο παρελθόν κομμάτι της αριστεράς ενώ πρόσφατα εμφανίστηκαν να συνηδειτοποιούν και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ , το ρεύμα που έχει ο κ.Τσίπρας και ξεκίνησαν τον ¨πόλεμό¨τους με κορύφωση τις χτεσινές χυδαίες δηλώσεις του κ.Πάγκαλου. Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι το κατεστημένο του κεντροσοσιαλιστικού χώρου βλέπει ξεκάθαρα πια πως ο κόσμος δεν αντέχει την κοροιδία και την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος και σε συνδυασμό με την έλλειψη ικανής ηγεσίας στο χώρο , στρέφεται πολιτικά προς τη σύγχρονη αριστερά .
Το βάρος για το Σύριζα και ειδικά για τον κ.Τσίπρα είναι τεράστιο, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τιμώντας το παρελθόν του κομματικού χώρου μα και εστιάζοντας στις κοινωνικές επιταγές του σήμερα, να μην απογοητεύσει όλους αυτούς τους πολίτες που διακρίνουν μια ελπίδα στο πρόσωπό του. Φυσικά δε θα είναι μόνος του σε αυτή την προσπάθεια και κάθε μέρα που περνά η παρέα που θα συνοδοιπορεί θα αυξάνεται συνεχώς.
ΥΓ.1 Όλοι εκείνοι που βιάζονται να κρίνουν και να προβλέπουν διάττοντες αστέρες, λίγους μήνες νωρίτερα μίλαγαν για μη είσοδο στη βουλή του Σύριζα. Έτσι και τώρα τα γεγονότα θα τους διαψεύσουν.
ΥΓ2 Φίλε Ηλία ένα χρόνο πριν βάλαμε ένα στοίχημα, σου είχα πει πως ο κ.Τσίπρας θα αναλάβει την ηγεσία άμεσα και επιβεβαιώθηκα. Στο 2 σκέλος του στοιχήματος υποστήριξα πως ο Σύριζα υπό την ηγεσία Τσίπρα θα ανέλθει στη 3 κατά σειρά θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο , ξεπερνώντας την παράταξη σου. Τότε γέλαγες και έλεγες αδύνατον! Τώρα φαντάζομαι έχει κοπεί το γέλιο.... Και επειδή μου αρέσουν οι προκλήσεις , εμπλουτίζω το στοίχημά μας με την προοπτική το ποσοστό του Σύριζα να περάσει σε διψήφια νούμερα.
Έχεις κάθε δικαίωμα να γελάσεις πάλι μα όπως λέει και το slogan μιας αθλητικής εταιρίας,
Impossible is nothing!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: