Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΦΙΛΕ ΑΛΕΞΗ...


    Δύσκολη μέρα φίλε, αγανάκτηση κι οργή? πίκρα ? απογοήτευση? Λίγο από όλα τα παραπάνω..
Μα ξέρεις πως εμείς οι αριστεροί έχουμε ένα θετικό- αρνητικό σε υπέρμετρο βαθμό.
Δε σταματάμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε γιατί αγαπάμε και υπηρετούμε τις αξίες και τις ιδέες μας.

    Μέλος του κόμματος δεν ήμουν κι ούτε θα γίνω ποτέ, αλλά ήμουν εκεί μαζί σου στις καταλήψεις,στη Γένοβα, στη μάχη για την Αθήνα, στην ανάδειξη σου σε αρχηγό και σε όλες τις χαρές που ακολούθησαν, στην ενδυνάμωση και στη νίκη της ελπίδας.

   Ανεβήκαμε βήμα βήμα , γιατί είχαμε καθαρά κούτελα, γιατί δε δεχόμασταν άλλο τις λανθασμένες πολιτικές στην οικονομία, γιατί δακρύζαμε σαν συναντούσαμε τις ουρές ανέργων, τους άστεγους και κάθε ταλαιπωρημένο πολίτη της χώρας.

 Το Γενάρη χαρήκαμε και θεωρήσαμε πως ξεκίνησε μια νέα πορεία η χώρα, 5 μήνες πάλεψες , έκανες λάθη στις επιλογές ατόμων, λίγο η απειρία λίγο η έλλειψη στελεχών? δε με νοιάζει , κανείς δε γεννήθηκε έτοιμος και παντογνώστης...τώρα έμαθες...χωνέψαμε ακόμα και την συνεργασία με ΑΝΕΛ, γιατί κρίναμε με βάση ιστορικότητα της στιγμής.

Μέρα τη μέρα βλέπαμε να αγωνίζεσαι να μεταφέρεις στους έξω την ανάγκη για την στροφή προς μια νέα οικονομική πολιτική, την ίδια ώρα που εντός χώρας αργούσες να κυνηγήσεις τα λαμόγια και να νομοθετήσεις περισσότερα μέτρα σύμφωνα με την ιδεολογία μας. Κατανοώ πως βρήκες άδεια ταμεία κι άρχισαν να σε πιέζουν τρόικες εσωτερικού κι εξωτερικού και κάποιοι που κακώς άφησες να εισχωρήσουν στο κόμμα περιφέρονταν ασκόπως , κάνοντας ζημιά ανεπανόρθωτη.

Αλέξη κακώς περίμενες πως θα τους αλλάζατε κατεύθυνση, δε σε κατηγορώ για αυτό μα έπρεπε να είχες έτοιμο το σχέδιο για την έξοδο.. Περνούσαν οι μέρες και έβλεπες πως μέτρα θα σου ζητούσαν, ίσως σε μπέρδευαν . Μα τι περίμενες από τα γεράκια της Ευρώπης?

Αναγνώρισες και κάποια λάθη σου και εύγε μα ακόμα κι όταν αποφάσισες το δημοψήφισμα σε έβλεπα πως δεν πίστευες πως ο λαός ήταν έτοιμος... μα όχι εσύ!!!

Και ήρθε η εντολή, ΟΧΙ σε νέα μνημόνια...Μπορεί να θεωρούσαν κάποιοι πως με το ναι θα έκανες περήφανη έξοδο, μα ο λαός σε πιστεύει...Η δεν άντεχε άλλο να ναι στην εξουσία όλοι οι απατεώνες και οι κλέφτες!

   Και άρχισες να υποχωρείς,κατανοώ ρε Αλέξη πως το ρίσκο μεγάλο, η πίεση εκεί ανάμεσα στα κοράκια που ζητούσαν και ζητούσαν ..κι εσύ ήσουν μόνος..Μα ρε φίλε δεν ήσουν μόνος ...Εδώ πίσω ήμασταν πολλοί!!

Και συμφώνησες....Κατανοώ ...Στο λέω πάλι ρε φίλε...

  Όμως δε χάθηκε ακόμα τίποτα, έχεις πίσω σου ένα 36% , ένα 62% στο δημοψήφισμα κι ένα λαό που δεν αντέχει άλλο. Πως θα δεχτείς να πας μπροστά με ψήφους από όλους αυτούς που ρήμαξαν το τόπο? Με αυτούς που ναι υπόλογοι για το χρέος  και την κατάντια της χώρας...

   Είτε προκήρυξε εκλογές και πάμε ανοιχτά να πούμε πως πάμε σε έξοδο κι ότι γίνει ρε φίλε...
Είτε σώσε την πατρίδα ,άκου τους φίλους σου και όχι το κάθε ώριμο αριστερό που μας θυμήθηκε τώρα. Όταν από χτες σε υμνούν τα κανάλια, οι πολιτικοί δεινόσαυροι, τα φερέφωνα των πλουσίων, οι ευρωλάγνοι και επί χρόνια καταπατητές της εθνικής μας περηφάνιας και πλούτου τότε δε το έπιασες πως πήρες λάθος δρόμο.  Ξεκίνα πάλι για έξω και πες κύριοι, ήρθα και πάλι, ώρα να αποφασίσουμε αν θα διαλύσουμε παρέα την ευρω-ζώνη ή αν θα τη σώσουμε παρέα αλλάζοντας πορεία!

Ίσως η ευκαιρία είναι τώρα!! ΤΏΡΑ...

 Αν συνεχίζεις να ελπίζεις πως μπορείς να συμπορευτείς εν μέσω μνημονίου μαζί με τη στήριξη των δεξιών, των ανύπαρκτων ποταμίσιων, των πράσινων σαθρών υπολειμμάτων και όλων των δημοσιογράφων , εκτελώντας εντολές των πιο άθλιων χαρτογιακάδων που πέρασαν από τη Γηραιά Ήπειρο τις τελευταίες δεκαετίες , να ξέρεις πως θα μας βρεις απέναντι !!

Ακόμα και τώρα να ξέρεις η ελπίδα δε χάθηκε, με τόσα στελέχη κόντρα μπορεί και να το είχες σχεδιασμένο? Να χεις μια δικαιολογία κι αφού περάσαμε τόσα και τόσα να μπορείς να σταθείς μπροστά στην Ιστορία και τα βλέμματα τόσων που σε ακολουθούν και σε πιστεύουν..Η αριστερά είναι παρούσα , ήταν και θα είναι και μετά από σένα, μη τη στιγματίσεις αρνητικά,έχει παλιές πληγές δε χρειάζεται φρέσκες.

ΤΩΡΑ ...Έχουμε την ευκαιρία,μη μπλέξεις άλλο με τα απομεινάρια του παλιού πολιτικού κατεστημένου. Εκλογές ή όποια λύση οδηγήσει και πάλι στο χαμόγελο και την ελπίδα...
Δεν υπάρχει μονόδρομος, υπάρχει η χώρα και οι νέες γενιές που πρέπει  να ζήσουν με το κεφάλι ψηλά!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
ΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ, ΕΦΙΚΤΟ, ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ!!










Δεν υπάρχουν σχόλια: